top of page

Welkom, ik ben Kathleen Van Beylen, logopediste bij KiCK-start.

 

In 2013 studeerde ik af aan Thomas More te Antwerpen, afstudeerrichting logopedie. In 2014 rondde ik nog het postgraduaat leerstoornissen af eveneens aan Thomas More. Hierdoor mag ik mij specialist noemen in leerstoornissen. Ondertussen heb ik reeds praktijkervaring binnen een zelfstandige praktijk, alsook ervaring binnen een school als zorgleerkracht.  Verder volg ik op regelmatige basis bijscholingen en vormingen, omdat de inzichten rond het begeleiden van kinderen nooit stilstaan.

 

Zoals je reeds in de visie kon lezen ligt de focus van alle begeleidingen binnen de praktijk op de krachten en de sterktes van de kinderen. Het startpunt van elk traject is dan ook het opstellen van een sterkte-zwakte profiel.

De doelgroep waar ik mij het meest op richt, gezien mijn opleidingsachtergrond, zijn de kinderen/jongeren met leer-, taal- en/of articulatieproblemen of -stoornissen. 

Binnen de begeleiding zijn deze labels niet prioritair. Er zal gezocht worden naar de beste wijze van functioneren met de krachten en talenten die aanwezig zijn in het kind zelf. Deze krachten en talenten heeft het kind immers altijd bij zich. Ze kunnen leren om zich in moeilijke situaties te richten op deze goede eigenschappen die ze steeds bij zich hebben.

 

Logopedische begeleiding wordt dus ruimer dan enkel ‘de aanmeldingsklacht’ aangezien ik uitga van het totale kind en niet het aanwezige probleem.  

 

De praktijk leent zich er eveneens toe om elke therapie op een speelse manier aan te pakken zodat kinderen leren vanuit het spontane exploreren. 

 

Als je vragen hebt over mij of de praktijk, mag je die altijd stellen. 

“Talent bezitten is mooi;
talenten ontdekken in anderen
nog mooier”

Kathleen Van Beylen

Logopediste - Coördinator

IMG_6435_edited_edited.jpg

       0495/83 18 45

       kathleenvanbeylen@gmail.com

riziv-nummer: 6/02602/59/801

IBAN: BE68 6528 2242 9134

BIC: HBKABE22

Lid van de Vlaamse Vereniging voor Logopedisten (VVL)

bottom of page