1/2

In 2017 studeerde ik af als klinisch kinderen- en jongerenpsycholoog aan KU Leuven, vanaf 2019 bied ik als KiCK-starter kinderen, jongeren en ouders psychologische hulpverlening aan. 

 

Als psycholoog streef ik ernaar om samen met ouders inzicht te krijgen in de innerlijke beleving van kinderen en jongeren. De begeleiding houdt een gezamenlijke zoektocht in naar de betekenis achter de moeilijkheden die het kind ervaart. Het is vaak voor volwassenen al moeilijk om te verwoorden waarom ze zich slecht in hun vel voelen, dus dit is zeker het geval bij kinderen en jongeren. Zij drukken zich het gemakkelijkst uit in spel en creativiteit (tekeningen, muziek, poëzie, …), zo communiceren zij welke thema’s hen bezighouden. In de ouderbegeleiding wordt dit teruggekoppeld, verkend en verdiept, om zo de noden die het kind uitdrukt na te gaan. Wat vertelt het kind ons met zijn gedrag? Wat kunnen we het kind aanbieden om zich terug goed te ontwikkelen? Wanneer we de betekenis achter de klachten begrijpen, kunnen we nadenken over wat het kind kan helpen om zich terug goed te voelen in zijn vel. 

 

Wanneer deze onbewuste mechanismen tijdens de begeleiding worden verwerkt en bewust ervaren kunnen worden, volgt een gevoel van opluchting, kunnen patronen doorbroken worden, en wordt een eerste stap naar nieuwe groei gezet. Het is een proces van gezamenlijk nadenken, waarbij de beleving van het kind centraal staat en de ouders als sleutelfiguur worden benaderd. 

 

Ik kijk er alvast naar uit om jullie te ontmoeten en samen te ontdekken hoe we jullie veerkracht kunnen aanspreken, zodat het (zien) opgroeien en opvoeden opnieuw een prettige ervaring wordt!

“Zelfs al weten we wie we zijn, dan weten we nog niet wie we kunnen worden.”  
Ophelia in Hamlet (Shakespeare)

Anouk Heylen

Klinisch Psycholoog

Anouk Heylen zw.jpg

     

        0472/88 28 36

        Anouk_Heylen@hotmail.com

officieel erkend door de psychologencommissie (compsy)  

IBAN: BE02645104847840

BIC: JVBA BE 22

Gebonden aan de beroepscode van de Belgische Federatie van Psychologen (BFP)