1/2

Hallo,

mijn naam is Annabel, een enthousiaste en spontane jongedame van 24 jaar. 

In 2018 studeerde ik af aan de Thomas More Hogeschool als psychologisch consulente binnen de afstudeerrichting ‘Klinische psychologie, kinderen en jongeren’. Momenteel schrijf ik mijn thesis aan de KU Leuven, waarna ik afstudeer als klinisch kinder- en jongerenpsychologe. Als Kick-starter help ik graag kinderen, jongeren en hun ouders. 

 

Soms lijken de wegen niet meer vlak, maar hebben ze enkel nog diepe putten of hoge drempels. Als psychologisch consulente zoek ik graag samen met kinderen, jongeren en hun ouders vanwaar deze putten en drempels komen, hoe we ze kunnen begrijpen en hoe we ze een plaats kunnen geven of verhelpen. 

 

Kinderen en jongeren zitten volop in hun ontwikkeling: ze komen moeilijkheden tegen en moeten verschillende ontwikkelingstaken vervullen. Dit kan gepaard gaan met gevoelens van angst, stress, onzekerheid of verdriet. Het is niet gemakkelijk deze vervelende emoties onder woorden te brengen, waardoor veel kinderen en jongeren zich beter kunnen uitdrukken met behulp van spel of creativiteit. Ze tonen op die manier wat er speelt aan hun binnenkant, met welke zorgen ze zitten of met welke thema’s ze worstelen. 

Naast de individuele therapie van kinderen en jongeren, kan er parallel een ouderbegeleiding opgestart worden. Het doel van deze ouderbegeleiding is inzicht verwerven in het gedrag van je kind, je ouderrol en de opvoeding. 

 

Ik kijk ernaar uit samen met jullie te zoeken naar de betekenis achter gedragingen en gevoelens, te zoeken naar handvaten en hulpmiddelen om verandering te bekomen. Elke begeleiding wordt aangepast aan de individuele noden van de kinderen, jongeren en ouders, en hun krachten worden centraal gesteld.  

“De dingen die mij anders maken, zijn de dingen die mij maken tot wie ik ben.”  
Winnie the Pooh

Annabel Leyssen

Psychologisch consulente

Annabel.jpg

     

        0487/68 60 53

        annabelleyssen.kickstart@outlook.com

IBAN: BE

BIC: 

Gebonden aan de beroepscode van

de Belgische Federatie van Psychologen (BFP)