top of page

Hallo,

 

mijn naam is Annabel, een enthousiaste en spontane jongedame.

In 2018 studeerde ik af aan de Thomas More Hogeschool als psychologisch consulente binnen de afstudeerrichting ‘Klinische psychologie, kinderen en jongeren’. Binnen deze opleiding liep ik 4 maanden stage in Suriname. In januari 2022 studeerde ik af als klinisch kinder- en jongerenpsycholoog aan de KU Leuven. Naast mijn werk in de praktijk, ben ik werkzaam in het Mobiel Crisisteam regio Antwerpen (Pangg 0-18).

 

Kinderen en jongeren zitten volop in hun ontwikkeling: ze komen moeilijkheden tegen en moeten verschillende ontwikkelingstaken vervullen. Dit kan gepaard gaan met gevoelens van angst, stress, onzekerheid of verdriet. Het is niet gemakkelijk deze vervelende emoties onder woorden te brengen, waardoor veel kinderen en jongeren zich beter kunnen uitdrukken met behulp van spel of creativiteit. Ze tonen op die manier wat er speelt aan hun binnenkant, met welke zorgen ze zitten of met welke thema’s ze worstelen. 

Naast de individuele therapie van kinderen en jongeren, kan er parallel een ouderbegeleiding opgestart worden. Het doel van deze ouderbegeleiding is inzicht verwerven in het gedrag van je kind, je ouderrol en de opvoeding. 

 

Ik kijk ernaar uit samen met jullie te zoeken naar de betekenis achter gedragingen en gevoelens, te zoeken naar handvaten en hulpmiddelen om verandering te bekomen. Elke begeleiding wordt aangepast aan de individuele noden van de kinderen, jongeren en ouders, en hun krachten worden centraal gesteld."

 

Groetjes,

Annabel Leyssen

“De dingen die mij anders maken, zijn de dingen die mij maken tot wie ik ben.”  
Winnie the Pooh

Annabel Leyssen

Psycholoog

Annabel.jpg

     

        0487/68 60 53

        annabelleyssen.kickstart@outlook.com

officieel erkend door de psychologencommissie (compsy)  

IBAN: BE 45 7340 5208 7389

BIC: KRED BE BB

Gebonden aan de beroepscode van

de Belgische Federatie van Psychologen (BFP)

bottom of page