1/2

Hallo,

Ik ben Shanna Marckx, klinisch psychologe en sinds kort mag ik me ook KiCK-starter noemen. In 2011 behaalde ik mijn masterdiploma aan de KULeuven, waarna ik vooral ervaring opdeed met kinderen en jongeren met leer- en ontwikkelingsproblemen binnen het onderwijs. Momenteel werk ik ook nog als psycholoog in het buitengewoon onderwijs en volg ik een integratieve opleiding tot kinder- en jeugdpsychotherapeut. 

 

In mijn begeleidingen ga ik samen met het kind / de jongere op weg vanuit een geloof in hun eigen kracht en dat van hun omgeving. Samen (met de ouders) gaan we op zoek naar wat er momenteel moeilijk loopt en wat er nodig is om verder te kunnen groeien. Ik beschouw ouders als expert van hun kind en wil hen ook op deze manier benaderen en betrekken in het traject. Ik geloof sterk in de kracht van een goede samenwerking met alle betrokkenen. Daarbij vind ik het belangrijk om een veilige omgeving te creëren zodat we op ieders tempo kunnen vertellen, tekenen, stilstaan, voelen, ontdekken, loslaten, aanvaarden ... 

 

Kinderen / jongeren en hun ouders kunnen bij mij terecht met een verscheidenheid aan gedrags- en emotionele problemen. 

In sommige situaties kan het wenselijk zijn om een duidelijker beeld te krijgen van de klachten, en welke oorzaken ze kunnen hebben. Hierbij kan diagnostisch onderzoek een hulpmiddel zijn. Dit hoeft niet noodzakelijk onderdeel van het traject te zijn. Het wat en waarom wordt daarom steeds vooraf besproken. 

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!”  Pipi Langkous

Shanna Marckx 

Klinisch Psycholoog

foto KiCK-start shanna site.JPG

     

        0472/69 22 55

        shanna.marckx@gmail.com

officieel erkend door de psychologencommissie (compsy)  

IBAN: BE35 7360 7150 5737

BIC: KREDBEBB

Gebonden aan de beroepscode van de Belgische Federatie van Psychologen (BFP)