1/3

Hallo iedereen, ik ben Jolien Corthout.
In 2013 studeerde ik af als ergotherapeute aan Artsesis hogeschool Antwerpen. Zowel tijdens als na mijn studie heb ik ervaring opgedaan met kinderen als o.a. turnleerkracht, sportmonitor en tijdens een stage in het bijzonder onderwijs.
Gedurende mijn buitenschoolse activiteiten en mijn opleiding merkte ik dat wanneer een kind tegen zijn grenzen botst (en er niet dadelijk een oplossing gevonden wordt voor het ontstane probleem) dit kan resulteren in een onzeker kind. Vervolgens gaat het kind onderpresteren, raakt gefrustreerd, ...
Aangezien ik deze kinderen wou helpen, maar het gevoel had dat ik daar nog niet genoeg handvatten voor had, ben ik de master ergotherapeutische wetenschappen gaan volgen aan de universiteit van Leuven en Gent, waarin ik in 2016 ben afgestudeerd. Hierbij waren mijn keuzevakken ‘Fysieke en Neurologische problemen bij Kinderen’ en ‘Specifieke Psychiatrische en Ontwikkelingsstoornissen bij Kinderen’ waarbij ik mij volledig heb verdiept in alles daaromtrent.

Momenteel werk ik als ergotherapeut in het bijzonder lager onderwijs, namelijk in De Mast in Kasterlee en in Retie.  
 
Door die veelzijdigheid kan ik kinderen met verscheidene hulpvragen helpen. Ik wil hen vooruit helpen in hun ontwikkeling op sensorisch, motorisch, cognitief en visueel vlak. Ook hun zelfstandigheid verhogen vind ik erg belangrijk. 

“Elk kind is een       die 
schittert op zijn manier”

Jolien Corthout

Ergotherapeut

     

        0478/74 24 56

        jolien.corthout@hotmail.com

riziv-nummer: 6-50925-42-650

IBAN: BE94 0636 2099 1914

BIC: GKCC BE BB

Lid van het Vlaams Ergotherapeutenverbond vzw (VE)